Kinderkleding

Brandveiligheid kleding

Brandweer

Brandveiligheid van kinderkleding

Kinderen zijn niet zo voorzichtig dan volwassenen. Dat is prima. Kinderen moet zelf dingen ontdekken en zelf fouten maken. Door fouten te maken, leer je tenslotte. Kinderen zijn aan het ontdekken. Ze spelen, zoeken, proberen, enzovoort. Het komt dus zeker voor dat kinderen met vuur spelen, in de letterlijke zin van het woord. Dit kan niet voorkomen, want deze nieuwsgierigheid zit in het kind. Het is erg belangrijk dat het kind weet hoe het met vuur om moet gaan. Dit wordt hen op school geleerd. Toch vormt kinderkleding een toenemende zorg. Ook kind dat met vuur speelt en niet voorzichtig genoeg is, kan vonken op zijn of haar kinderkleding krijgen. Het kan zelfs gebeuren dat er vlammen of iets brandends op de kinderkleding valt.

Goedkope kinderkleding

Kinderkleding heeft een steeds slechtere kwaliteit. Veel ouders kopen graag goedkope kinderkleding. Dit begrijpen we. Niet iedereen heeft een groot budget voor de aanschaf van kinderkleding. Toch heeft goedkope kinderkleding ook een serieuze negatieve kant. Er worden in goedkope kinderkleding andere materialen gebruikt. Deze materialen kunnen zeer brandgevaarlijk zijn. Denk aan synthetische stoffen. Wanneer er tijdens het spelen dan een vonk of vlak de kinderkleding aanraakt, vliegt de kleding meteen in brand. Met alle gevolgen van dien. Een voorbeeld van een merk wat weer niet goedkoop is en wel van goede kwaliteit is het merk tumble & dry.

Oplossing kinderkleding

Is er een oplossing? Jazeker. Wij raden de ouders aan om te letten op de materialen waarvan de kinderkleding is gemaakt. Zitten er veel synthetische stoffen in? Overweeg dan het kledingstuk niet te kopen. Kies voor natuurlijke materialen, bij voorkeur katoen. Wol brand ook snel.

Veel ouders kiezen namelijk in toenemende mate voor goedkope kinderkleding. Ze hebben liever dat hun kind 10 goedkope broeken heeft in plaats van 5 duurdere, maar kwalitatief goede broeken. Dat is een probleem. Het is de erfenis van de consumptiemaatschappij. Brandweer Zutphen is voor de aankoop van kwalitatief goede producten, in plaats van goedkope rommel.

Kijk bijvoorbeeld eens bij Amazingkids.nl. Daar verkopen ze goede, mooie kinderkleding. Er is maar weinig kleding op deze website die zeer brandbaar is, met uitzondering van de wollen kinderkleding. Dit is een serieuze overweging die u als ouder dient te maken. Gaat u voor een lage prijs of voor een goede kwaliteit? Gaat u voor een lage prijs of voor brandveiligheid van uw kind? Aan u de keuze.